Skal vi stemme for framtida denne gangen?

Det er knappe tre uker igjen av årets valgkamp. Stemmesankere i alle partiene forsøker å fri til mer eller mindre troløse velgere. Noen vil overbevise oss om at alt de har gjort, er bra, andre om at alt skal bli så mye bedre om bare de får slippe til. Felles for de fleste er at de kverner på de samme temaene som vi har hørt i valgkamp etter valgkamp. Helsepolitikk, skole og utdanning, skattepolitikk, samferdsel, kriminalpolitikk og innvandring! Vi har hørt alt sammen før!

Alt det som er nevnt over, er viktig for de fleste av oss. Men likevel må det være lov å spørre: Er det disse sakene som til sjuende og sist vil avgjøre hvordan vi vil ha det i framtida? Og hvor blir det av perspektivene som strekker seg utover vår egen privilegerte andedam? Jeg savner altså at det i større grad blir satt fokus på det som kan vise seg å være helt avgjørende for skjebnen til kommende generasjoner og folk i mer utsatte deler av verden enn den vi bor i.

Derfor har denne valgkampens eneste lysglimt så langt vært at det ser ut til å være en ny grønn bølge på gang. Særlig er det oppløftende at denne bølga bæres fram av mange unge mennesker. Det gir håp om en bedre framtid. Det gjennombruddet som Miljøpartiet De Grønne nå ser ut til å få også i Norge, kan være begynnelsen på en miljøbevissthet som over tid kan endre norsk politikk på viktige områder. Så kanskje årets valg er langt viktigere enn den diskusjonen de tradisjonelle partiene legger opp til om hvem som skal danne regjering etter valget. Det eneste sikre i den saken er at det meste er usikkert. På borgerlig side diskuterer partiene på en måte som ikke akkurat tyder på at de skal bli politiske sengekamerater, og den nåværende regjeringa kan vel vanskelig reddes med med den oppslutninga SV og SP har for tida. Derfor er det alvorlig fare for at det mest realistiske flertallsalternativet kanskje er ei mørkeblå regjering av H/FrP. Om V og KrF vil selge sjela si til dette alternativet enten som støttepartier eller regjeringskolleger, gjenstår å se.

Men det nye miljøalternativet har på sin side fått mye pepper fordi fordi de ikke vil delta i den tradisjonelle diskusjonen om regjeringsalternativer. Sjøl synes jeg at de har vært befriende klare: De vil støtte den regjeringa som vil gi den beste miljøpolitikken! Dette er ansvarlig politikk, og det viser en evne til prinsipiell tenking som jeg skulle ønske var mer framtredende hos de politiske hestehandlerne i de øvrige partiene. Dersom vi skal ha håp om å overleve på denne kloden, nytter det ikke lenger å stikke hodet i oljesanden og late som om klimaproblemene vil gå over som en ubehagelig influensaepidemi. Vi må tørre å satse på en helt ny energipolitikk og våge å si at dette vil kunne ha noen kostnader for levestandarden vår i Norge. Brukt med sosial samvittighet vil de fleste av oss lett tåle en levestandardsenking dersom vi vet at dette trengs for å berge miljøet. En sydenferie mindre i året og en dobling av bensinprisen er små oppofrelser viss vi vet at mennesker slipper å oppleve at landet deres blir oversvømt eller skylt bort av stigende havnivå.

Så derfor vil jeg denne gangen være med på den grønne bølga og gi mitt bidrag til at Norge får et politisk landskap som likner litt mer på våre naboland Sverige og Finland når det gjelder grønne partier. Om du tenker at framtidas samfunn skapes nå og vil gi ditt bidrag til en grønnere framtid, bør kanskje du også vurdere å gi din stemme til Miljøpartiet De Grønne denne gangen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s