Nytt miljølavmål av regjeringa!

Til tross for negativ innstilling fra Miljødirektoratet og andre faginstanser har regjeringa i statsråd 17.4. valgt å gi utslippstillatelse til selskapet Nordic Mining sitt gruveavfall i Førdefjorden. Et klarere brudd med det anerkjente «føre var»-prinsippet i miljøpolitikken er det lenge siden vi har opplevd. Dette er et totalt knefall for sterke kapitalinteresser under dekke av ønske om arbeidsplasser.

Vi i MDG mener at ingen arbeidsplasser kan legitimere en slik voldtekt av naturressursene som dette medfører. Det området som er utpekt som dumpingplass for gruveavfallet, har eneste kjente kystnære gyteområde for den utrydningstrua arten blålange, som står på rødlista over trua arter Det er dessuten et viktig gyteområde for kysttorsk, pigghå og ål. Som om ikke det er nok, er det ikke langt fra baseområdene til villaksstammen i elvene Nausta og Jølstra.

I sum skulle dette være mer enn nok til å forstå at det ikke er en god ide å fylle deler av Førdefjorden med gruveavfall. Og vi snakker om enorme mengder, mange lastebillass i timen. Men det har ikke vært nok til å få regjeringa til å forstå at dette ikke er bærekraftig politikk. De har valgt å lukke øynene for de åpenbart uheldige konsekvensene dette kan ha på miljøet i fjorden og framtida for trua arter i norsk fauna. Det sier alt om hvilke verdier som rår grunnen i de to partiene!

Miljøpartiet De Grønne håper fortsatt at det skal kunne etableres et flertall mot dette sjødeponiet på Stortinget. Men det er pinlig å ha ei regjering som må ha Stortinget som et korrektiv i en sak der all sakkunnskap tilsier at de er på ville veier.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s